Renzo Marinai

 

Renzo Marinai | Toscana | Italien

Vi fastnande direkt för de rena moderna etiketterna, inte helt ovanligt, Men när vi hade smakat var vi fast. Balanserade ekologiska viner med härlig frukt och kraft. Men det var inte bara etiketten och vinet som tilltalade oss…

Renzo Marinai har sin vingård i San Martino I Panzone.(Chianti). Renzos far Iori var en författare, poet och livskonstnär. I vingården fann han brödugnen, vilket var den stora anledningen till att han köpte gården. Iore ägde redan innan förvärvet en antik skördetröska, nu skulle han förverkliga drömmen att skörda sitt eget vete och baka sitt eget bröd. På de 30 hektaren planterades vetefält, han behöll olivträd och planterade nya. Resten blev vinrankor! 

Idag är det ca 6 ha som är planterade vinfält. Till stor del Sangiovese och en mindre del Cabernet Sauvignon. Men även ett helt fält med mer urtypiska och ovanliga druvor som: Mammolo, Colorino, Cilegiolo och rundbladad Sangiovese. Totalt produceras ca 30.000 flaskor per år där majoriteten är Chianti Classico. 

För er som någon gång funderar på att resa till Chianti, så skall ni absolut besöka Renzo Marinai, Nybakat bröd, olivolja och vin ute I trädgården en eftermiddag i Italien...