Old land @ Sushi Sho
sushi_sho_stockholm.png

Dag: Måndag 29/1
Plats: Sushi Sho, Upplandsgatan 45, Stockholm
Tid: 19.00
FULLBOKAT!

Henrik Eriksson & Carl Ishizaki bjuder in till en kväll med pangviner tillsammans med Sveriges bästa Sushi. Vi går all in med vin och mat, det kommer bli en väldigt unik hemmakväll lovar vi. 15 platser. Först till kvarn.

 

Henrik Eriksson
Champagne Belle Epoque Dinner
OLDLAND_belle_epoque1000H.png

Vi gästas av Hervé Deschamps och ställer upp en för kvällen unik 3-rätters meny från Frantzén.

Till maten dricker du följande viner:

2011 Champagne Belle Epoque
2008 Champagne Belle Epoque
2006 Champagne Belle Epoque Rosé
2004 Champagne Belle Epoque Blanc de Blanc

Dag: Torsdag 16/11 2017
Tid: 19.00
FULLBOKAT!

Hervé Deschamps började arbeta för Champagne Perrier Jouët 1983 och blev snabbt assisterande källarmästare till André Bavaret som var källarmästare under nästan 30 år. 1993 tog Hervé Deschamps över rollen och är den sjunde i ordningen för husets 200 åriga historia. Han ansvarar sedan dess för Perrier Jouëts samtliga viner, Grand Brut, Blason Rosé och de tre legendariska Belle Epoque vinerna.
 

 

Henrik Eriksson
Piemonte i September 2017
oldland_piemonte.png


Thomas Mortensen, restaurangchef för Sturehof i Stockholm och Henrik Eriksson, grundare av vinbutiken Old Land bjuder in till en resa med matlagning och regionens bästa viner!

I slutet av September, när regionen är som vackrast och skörden precis har börjat reser du till Piemonte, världens vackraste vinregion. Vi bor ihop och lagar maten tillsammans. Thomas leder arbetet med de bästa råvarorna och Henrik har samlat ihop regionens bästa viner. Såklart besöker vi några av vinvärldens kändaste vinhus,

Vårt nyrenoverade hus ligger mitt i Barolo. I det stora köket lagar vi maten tillsammans. Självklart finns pool och tennis på gräs för dig som gillar sport i vingård. Ett drömhus för mat, vin och tennis.

I Piemonte finner vi några av vinvärldens bästa viner. Självklart besöker vi legendariska vinhus, men du kommer framförallt att dricka vinerna. Inte en dålig flaska, viner från de som gjort sig ett namn i vinvärlden, moget och ungt, vertikaler, det kommer bli bra helt enkelt.


ANMÄL DITT INTRESSE NEDAN FÖR NÄSTA ÅRS RESA 2018

Namn
Namn
Henrik Eriksson
Winemakersdinner med Rainer Wess & Ludvig Neumayer
rainer-wess-neumayer.png

Winemakers dinner med
Rainer Wess & Ludvig Neumayer

Två vinmakare som gjort stort intryck på oss som personer och med sina viner. Flera av er har redan upptäckt Rainers vingårdsviner, nu lanserar vi även Ludvig Neumayer. Ludvig var den första vinmakaren i Traisental och är hyllad som en av de stora vinmakarna för regionen.

Rainer Wess startade sin vingård först 2003. Två olika historier och tillsammans serverar dom sina viner på Bar Central i Stockholm under samma kväll. Nya och äldre årgångar på borden.

Boka din plats här!

Henrik Eriksson
Mixlåda från Istvan Szepsy
szepsy-furmint-oldland.png

Mixlåda från Istvan Szepsy

En fantastisk mixlåda med tre av Istvans torra vita viner. Husvinet tillsammans med två vingårdsviner. Alla från årgång 2015.

Istvan Szepsy är en legendar i vinkretsar och få vinmakare har gjort ett sådant avtryck på så kort tid. Han bär tokajregionen på sina axlar och strävar fortfarande efter att göra det perfekta ursprungstypiska vinet. För oss en av världens intressantaste vinmakare.

Vinprovning i Malmö torsdag den 16/2!
vinprovning-malmo-oldland.png

Vinprovning i Malmö 16/2!

En avslappnad vinprovning hos Mat & Vin i Slottsparken tillsammans med prisbelönta kocken Peter Skogström. 8 smaker serveras stående, små rätter tillsammans med fina viner. En perfekt AW för oss som gillar mat och vin!

Prova kvalitetsviner från bl a Barolo, Bordeaux, Champagne och Tokaj. Några av producenterna är Aldo Conterno, M.Chapoutier, Chateau Smith Havt Lafitte och Istvan Szepsy. 

Plats: Mat & Vin i Slottsparken, Kung Oscars väg 2, 211 18 Malmö
Datum: Torsdag 16/2
Tid: 19.00 - 21.00

Henrik Eriksson
Vinprovning i Stockholm onsdag 15/2!

Vinprovning med Chapoutier

En kväll med Cyrille Harmel från vinhuset M.Chapoutier. Vi provar deras prestigechampagne 2008 Sténopé tillsammans med flera viner från gårdarna i Australien och även nån specialflaska från källaren. Till vinerna serveras fina delikatesser från Delikatessgrossisten. Stående servering och bara kvalitet! 

Henrik Eriksson
Baroloperfektion från Aldo Conterno!

Nu kan du beställa 2012 Colonnello från legendariska ALDO CONTERNO. 
Colonello är fantastiskt idag, flörtigt, floralt och helt enkelt väldigt gott. Doft av viol, röd tät frukt, örter och lakrits. Det är medelfylligt, elegant med täta tanniner och med fantastisk längd. 

Henrik Eriksson
Tryffeltisdag

Tryffeltisdag!

En av veckans bästa arbetsdagar är tisdagar, "Tryffeldagen". 
Färsk tryffel, denna ljuvliga delikatess, skogens konung är oemotståndlig i form & doft. 

När tryffellådan kommer via kyld flygtransport till Delikatessgrossisten är det som när man var liten på julafton och skulle öppna det största paketet. Sedan bär det iväg på tryffelcykeln eller bilen för leverans till Stockholms finkrogar. Det känns att denna dag även är speciell för kockarna, man blir glad av färsk tryffel! 

Ägg & pastarätter är fantastiska med tryffel, även hamburgare, fattiga riddare etc.. är otroligt gott.
Är ni intresserade av att veta mera eller köpa, så hör gärna av er till mig!

/Robert Sundberg | Old Land & Delikatessgrossisten | robert@delikatessgrossisten.se
 

Vad vi dricker till tryffelpastan?

Henrik Eriksson
2014 Chateau d'Yquem

KAMPANJEN ÄR SLUT.

2014 Chateau d'Yquem

Chateau d'Yquem, världens kändaste dessertvin och det bästa enligt många. Årgång 2014 får höga höga betyg och är den mest hyllade sedan 2010. Det är dyra viner och vi är billiga! 

Neil Martin | The Wine Advocate
96 - 98 points. Drink 2019 - 2070

The Château Yquem 2014 was picked over 9 weeks this year, with one-quarter of the grapes picked prior to 15 September. It delivers 134 grams per liter residual sugar and 7.3 grams per liter tartaric acid, with a pH 3.60. It has a captivating bouquet (I know...I know...what else were you expecting) But it entrances with its pure, wild honey notes mixed with almond and white chocolate scents, bestowed with beguiling delineation and focus. The palate is very poised with the acidity nigh on perfect. Occasionally an Yquem only reveals its components parts at this early juncture, necessitates conjecture.

However the 2014 has a sense of harmony and completeness already, as if the élevage is merely there to usher it on to its finished state. There is undeniably great depth here, perhaps less conspicuous than other vintages because of that silver thread of acidity: notes of lemon sherbet, orange zest, shaved ginger and again, a few "flakes' of white chocolate.

It is extremely long with tenderness rather than power on the finish. It's not quite up there in the rarefied heights of say, the 2001 or 2009, but it is what we call in the trade, "the business."

Henrik Eriksson
Old Land i Bordeaux!

Old Land i Bordeaux!

Bordeaux är ett av våra absoluta favoritdistrikt och förra veckan tillbringade vi just där. Med oss hem har vi bland annat en limiterad release för svenska marknaden från Clerc Milon. Årgång 2015, det är fantastiskt bra..är du intresserad av En Primeur, Vi är billigare än andra distanshandlare. Läs mer...

Henrik Eriksson
Nu släpper vi Pastourelle de Clerc Milon!
clerc-milon-pastourelle-oldland.png

Nu släpper vi Pastourelle de Clerc Milon

Clerc Milon är en av våra favoriter i Pauillac. Nu släpper dom för första gången sitt "andravin" som de valde att lansera efter 5 år i källaren. Årgång 2009 var historiskt en av de bästa i Bordeaux. 

VINET ÄR SLUTSÅLT.
 

Henrik Eriksson
Hello Down Under!

Hello Down Under!


Tournon / M. Chapoutier | Pyrenees | Australien

MICHEL CHAPOUTIER gör inte bara vin i Frankrike, här har vi valt två kvalitetsviner från Australien på 100% Shiraz. Viner som vi dricker till det mesta. Hade det stått Rhone och Frankrike på dom här flaskorna så skulle vi sett ett betydligt högre pris...

Henrik Eriksson
2008 Szepsy Szent Tamás!

Istvan Szepsy är en legendar i vinkretsar och få vinmakare har gjort ett sådant avtryck på så kort tid. Han bär tokajregionen på sina axlar och han gör ett av vinvärldens intressantaste viner. Torrt som vitt så är det i absoluta världsklass!

Henrik Eriksson