Back to All Events

Mouton Dinner | Spritmuseet | Stockholm

oldland_mouton_1000.png

Mouton Dinner | Spritmuseet

KVÄLLEN ÄR FULLBOKAD!

Vi gästas av Mouton Rothschild och erbjuder en exklusiv kväll på Spritmuseet. 9 viner serveras tillsammans med en för kvällen unik 3-rätters meny framtagen av köksmästare Petter Nilsson. 

Mouton Rotschild är en stor del av historien i Bordeaux och vinvärlden i stort. En familj verksam sedan 1700-talet och sedan klassificeringen 1855 det enda slott som har upphöjts(från 2:a till 1:a cru) vilket skedde 1973. Familjen var först med att buteljera vinet på slottet vilket förändrade hela industrin.

Idag äger dom utöver Mouton Rothschild även tre andra slott i Bordeaux. Chateau Clerc Milon, Chateau d'Armailhac i Pauillac samt Chateau Coutet i Barsac. Men är även verksamma i Languedoc, USA och Chile. Under kvällen serveras vinerna från Bordeaux tillsammans med det senaste projektet i Languedoc.

VINERNA
2015 Domaine de Baronarques Grand Vin Blanc
2014 Domaine de Baronarques Grand Vin Rouge
2010 Chateau d'Armailhac
2008 Chateau d'Armailhac
2009 Chateau Clerc Milon
2000 Chateau Clerc Milon
2006 Chateau Mouton Rothschild
2011 Chateau Coutet Barsac(Dessertvin)
1999 Chateau Coutet Barsac(Dessertvin)

Datum: Måndag 4 December kl. 20.00
Plats: Spritmuseet Stockholm
Maten: 3 rätters meny + Ost & Dessert.

Spritmuseet

När spritmuseet öppnade upp på Djurgården var det med Köksmästare Petter Nilsson som chef för Restaurangen. Petter var tidigare verksam i Frankrike och drev senast La Gazzetta i Paris. Han är välkänd på den internationella matavantgardescenen och ser fram emot att servera en unik meny till vinerna.
http://www.spritmuseet.se