Back to All Events

Belle Epoque Experience | Middag

Upplev nya årgången 2012 Champagne Belle Epoque tillsammans med mat på en plats du inte har varit.

Onsdag 3/4 kl. 18.00 - 20.30
Plats: Stockholm. Information om plats vid bokning.
Happy wednesday med Old Land!

Boka din plats här…

Perrier-Jouëts historia är sedan länge förknippad med en av konstens mest spännande tidsepoker Art Nouveau eller ”La Belle Epoque”. Champagnehusets prestigecuveé med flaskan Belle Epoque är idag en av vinvärldens vackraste. 4 handmålade magnumflaskor skapades redan 1902 av den då kände glaskonstnären Emile Gallé. Det dröjer först till 1964 då de finner flaskorna i källaren och idén föds att skapa deras prestigecuvee med samma motiv. 1969 lanseras första årgången från just 1964. 

Druvor från 6 exceptionella vingårdar från Grand Cru lägen. Vinet har legat på sin jästfällning i mer än 5 år. Dosage: 9g/liter. Balanserad elegant doft med inslag av vita blommor,vit frukt som päron, persika och söt lime. Hög syra och med en härlig längd. Ett vin att spara länge för den som orkar.

Chef de Cave Hervé Deschamps började arbeta för Champagne Perrier Jouët 1983 och blev snabbt assisterande till André Bavaret som var källarmästare under nästan 30 år. 1993 tog Hervé Deschamps över rollen och är den sjunde i ordningen för husets 200 åriga historia. Han ansvarar sedan dess för Perrier Jouëts samtliga viner, Grand Brut, Blason Rosé och de tre legendariska Belle Epoque vinerna. Sen att han råkar vara en av champagnes trevligaste och ödmjukaste personer, gör allt lite roligare...

Earlier Event: December 13
Hemmafest med Mumm RSRV!
Later Event: June 5
3 dagar i Champagne 2019!